Productes turístics

nordic walking
nordic walkingcamsirgacamsirga1

nòrdic walking ruta 2

SKU: nordwal2

Detalls del producte

nòrdic walking pel Camí de Sirga del Delta

Aquest itinerari s’emmarca en el projecte “Restauració integral del bosc de ribera al tram del riu Ebre entre Tortosa i la desembocadura”, desenvolupat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.

L’ actuació ha recuperat el bosc de ribera del marge dret de l’ Ebre i l’antic Camí de Sirga deltaic. Aquest camí estava situat a la riba del riu i vinculat estretament amb els llaguts, embarcacions que navegaven per l’ Ebre transportant, principalment, arròs aigües amunt i matèries escasses al Delta (pedres, fusta, etc..) aigües avall.

El llagut era arrossegat, aigües amunt, des de la ribera per animals, els matxos o per persones, els sirgadors. Aigües avall, aprofitava el corrent i podia usar una vela llatina per aprofitar el vent.

A meitat del segle XX, amb la millora de la comunicació rodada per ferrocarril i carretera i la construcció dels embassaments de Ribaroja, Flix i Mequinensa, l’ Ebre va perdre definitivament el seu paper de via de comunicació i en conseqüència, va significar la pèrdua de la navegació fluvial i dels llaguts.

FITXA TÈCNICA

Distància: 21,6 km

Localització: Amposta, Balada, Sant Jaume d’ Enveja, Migjorn

Durada: 3 hores

Desnivell: inexistent. Completament pla

Dificultat: mitja

Usuaris: a peu, en bicicleta

Tipus de ferm: terra

Època recomanada: tot l’ any

Informació addicional

Duració

3 hores aprox

Adicional

per a grups mínim de 10 persones

Opinions

Encara no hi ha opinions.

Sigues el primer a opinar sobre “nòrdic walking ruta 2”